Belgrado vervoer

Vanaf Amsterdam Schiphol vlieg je rechtstreeks in 2,5 uur met Air Serbia naar Belgrado Nikola Tesla Airport. Ook diverse andere maatschappijen vliegen richting de Servische hoofdstad, echter wel met een tussenstop.

Vanaf april 2011 is de lowcost carrier Wizzair meerdere keren per week vanaf Eindhoven richting Belgrado gaan vliegen. Vanaf het voorjaar 2017 vliegt ook Transavia vanaf Amsterdam naar Belgrado (3 x per week). De luchthaven van Belgrado ligt op 15 kilometer van het stadscentrum. Reizen naar Belgrado per internationale trein is vrij omslachtig en daarom niet direct aan te raden.

Hoe er te reizen

Belgrado heeft een prima en goedkoop openbaar vervoersnetwerk met bussen, trams en trolleybussen. Tickets kunnen worden gekocht in de bus, tram of bij de grote haltes. Het centrum is ondanks wat hoogteverschillen prima te voet te verkennen. Uiteraard is het ook mogelijk om een taxi te nemen. De meeste taxichauffeurs spreken goed Engels, de ritprijzen zijn goedkoop en je kunt ze gewoon op straat aanhouden.

Luchtvaartmaatschappijen

» Air Serbia
» Transavia
» Wizzair